Boule

Boule, ett spännande spel för alla

Boka en instruktör och upptäck konsten av Boule Pètanque och lär dig dess historia och regler eller hyr bouleklot i baren och spela på någon av våra 20 banor med dina vänner, familj eller jobbarkompisar.

Hyr bouleklot

Vill ni spela själva är det drop-in. Ni hyr klot i baren.

Det går ej att förboka banor för eget spel, lediga banor tas i mån av plats.

Vi har 20 banor.

Pris 60 kr/pers

Bouleturnering med instruktör

Boka en bouleturnering med instruktör och upptäck konsten av Boule Pètanque och lär dig dess historia . 

Våra instruktörer är proffsiga boulespelare som tävlar i boule.

De lär er grunderna och ser till att guida er igenom en turnering där vinnande lag får pris.

Ni är 2-4 deltagare / lag, vi delar in er i lag så ni behöver inte förbereda något. Turneringen tar ca 90 minuter.

Minst 10 personer för bokning

Pris 250 kr/pers

Om Boule

Boule som vi säger här i Sverige heter egentligen Pétanque i Frankrike, vilket betyder ”att stå på båda fötterna”. I Frankrike började man spela boule redan under medeltiden. Boulespelande fick sådana effekter att Karl V på 1300-talet stiftade en lag där han förbjöd spelet. Han upptäckte att hans soldater hellre tränade boule i stället för krigskonst.

Med Prins Bertil (1912 – 1997) växte spelets popularitet i Sverige. Prinsen var en hängiven boulespelare som lärde sig uppskatta sporten under sina vistelser i S:t Maxime på den franska Rivieran.

Hur man spelar Boule

Grunderna i boulespelet är mycket enkla. De tar inte många minuter att lära. Men sedan kan du lägga ner hur mycket tid du vill, på att bli en bra eller bättre boulespelare.

Spelet går ut på att man kastar de 12 kloten mot en liten kula (kallad Lillen) och får poäng för de klot, en själv eller det egna laget, placerat närmare Lillen än motståndarlagets.

1 poäng får det klot som ligger närmast Lillen. Har samma spelare eller lag flera klot närmare Lillen än motståndarna, får man ytterligare ett poäng för varje sådant klot.

En spelare från det laget som vann senaste omgången ritar nu upp en ny cirkel på den plats Lillen ligger och kastar på nytt ut den 5-10 meter från ringen. Spelet pågår tills något lag uppnått 13 poäng.

Lycka till!

Boule ett spel för alla - Vänner, kollegor eller familjen!

Lär dig spelets regler och historia med våra kunniga instruktörer eller njut av en spännande turnering med vänner och familj. Boule en idrott för alla!

Copyright 2024 © All rights Reserved. Hemsida Webbdesign Interwebsite Webbyrå